1 Kasım 2009 Pazar

OXALİK ASİT

Sonradan bakmasını bilmiyorum diye arılığıma getirilen kovana oxalik asit uyguladım.1/1 750 cc şuruba 35 gr.oxalik asit kristalini kattım.kovana 35 cc uyguladım.öteki kovanların oxalik asidini aralık ayında planlamıştım.Oxalik asit hazırlanması birkaç farklı şekilde tarif edilmiştir.
En az yavru olduğu zaman yapılması öneriliyor.
Biz ruhsatsız ilaç kullanmakta ısrar ediyoruz.Formik asidi yurt dışında uygulayan arkadaşlara üzerinde arı zararlılarına karşı kullanılır yazıyormu diye soruyorum yazmadığını söylüyorlar.Formik asidin zararını görmedim.sonbaharda da her 10 günde bir arıları kontrol ettim,kanatsız arı veya yavrularda sorunu olan olmamıştı.ilk baharda da formik asit uyguladım.kapalı erkek arıları pensle çıkartıp varoa kontrolü yaptım. Erkek arı gözlerinden çıkarttığım arılarda çıplak gözle varoa 5-6 tanede bir görülüyordu.
Her şey gönlünüzce olsun.

1 yorum:

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

En az yavru varken bölümü olmaması lazım, Oksalik asid kışın 0 ile 5 derece arasınada yapın deniyor ve o dönemde de yavru olacagını zannetmiyorum. Yeniden bir okursanız iyi olur. Bu sene ben ne yaptımsa varroayla başa çıkamadım. Tüm uygulamalar yapılmasına rağmen civarınızda varroa üretimi varsa elinizden gelen bir şey yok.