2 Temmuz 2008 Çarşamba



Görüntüleri çeken Bilgisayar ve bu blog da bana yardımcı olan Anadolu Ü.Bilgisayar Müh.okuyan oğlum Melih,e teşekkür ederim.Kendisinden her eve gerekli.çok işe yarıyor.

HIRSIZLIK





Kovanlarıma şablon yaparak CEMRE ARI diye yazı yazdım.Amacım hırsızları vazgeçirmek.Baharda iyi gelişen kovanları ne yapsan çalıyorlar.Bundan sonraki düşüncem yakarak temel petek taktığım çıtalara yazı yazmak.Soğukda sıcakta arılığa taşınıyoruz.Şerbet ver.Kek ver gelişiyor diye sevin.sonra da hiç emeği olmayan sahiplensin.

Ana arı boyama




Resimdeki ana yı dölsüz olarak Nuf.Hüseyin bey verdi.döllendi geldi.ilkbaharda aldığım ana kalemiyle boyamaya kalktım.Kalem ilk aldığımda da dik tutulduğunda devamlı damlıyordu.O zaman denedim bu gibi boyadım.ana boyama aparatı yaptım tekrar denedim.Kalem devamlı damlayınca ikinciside böyle oldu.satıcıya söyledim kalemde bir anormallik var dedi.
Bu boya yı arılar kemiriyor.Kanadında boya olunca arılar kemirir ananın kanadınada zarar verirler dediler.

Suluklarım






Bunların boş kalmasına fırsat vermiyorum.Yakınımda 130-140 kovan arı vardı.Ben günlük 30-40 litre su koyuyorum.ertesi gün gitmessem ikinci gün hiç su kalmıyordu.Arıları kaldırdılar haftada birgün doldursam yetiyor.Ben kime desem suyun üzerindeki arı kovanlardan çok diye gülüyordu.Hava sıcak,buharlaşma çok diyorlardı.Arıları kaldırdılar bende rahatladım.
Bu hafta sonu da Ayçiçeğine Büyükdere köyüne arıları götüreceğim.Herkes gibi yer sorunum yok.

GENEL GÖRÜNÜŞ






Arılığımız şimdilik Osmangazi Ünv.sonunda Regülatör mevkiinde.
Kovanlarımda numara vardır.Kayıt yine flash disk üzerinde yapılıyor.Çeşitli avantajları oluyor.5-6-10-11-16-17 ayrı 12-ayrı 7-3 ayrı 9 ayrı yerlerden edindiğim analar.Farklı ırk veya başka birşey diyemiyorum.sadece edindiğim kaynaklar farklı.Bu gün arıcı arkadaşlara yardım ettim sana ana memesi vereyim dedi.arıları benimkinden daha saldırgan olduğu için almadım.
Resimdeki görüntüm sıtandart arıcı giysim.Allerjim de olduğu için daha titiz davranıyorum.

ARILIĞIMDAN GÖRÜNTÜLER



2008 Bölme arılarım

Bunların anasını Yusuf Gürbüz Beyden aldım

çok güzel yavru atıyor.Dağ güzelinin F1

26 Mayıs 2008 anaları koymuştum.şimdi kendi yavruları çıtalarda.Bu dönemde sakinler daha sonraki durumlarına bakacağız.
Kovandaki köpükler 2.5ve 5 cm.
çıta ilave edeceğim zaman ona göre boşluk açıyorum